Cursul de scufundari nivel Open Water SCUBA DIVER (Scafandru)

Cursul de scufundari NAUI SCUBA Diver/ Junior SCUBA Diver reprezinta primul nivel de certificare NAUIin SCUBA Diving. El furnizeaza cunostintele si calitatile fundamentale pentru un viitor practicant de SCUBA Diving. Dupa parcurgerea cu succes, absolventii sunt considerati scafandri competenti pentru a executa scufundari in ape deschise, fara supraveghere, in zone aproximativ egale cu cele de antrenament. La acest curs pot participa si copii incepand cu varsta de 10 ani.

Cursul NAUI SCUBA Diver cuprinde doua module:

  1. Teorie – iti ofera informatii despre tipurile de echipamente folosite in scufundarile recreationale, aspecte legate de fizica, fiziologie si medicina scufundarii, teoria decompresiei, informatii despre mediul subacvatic.
  2. Antrenamente de scufundare:
    • o scufundare in apa limitata, la piscina,(exercitii de flotabilitate, golirea mastii de apa, golirea detentorului de apa, respiratia in doi dintr-un detentor, simularea unor situatii care pot aparea pe parcursul scufundarii),
    • 2 scufundari in apa deschise in care se executa aceleasi exercitii din apa limitata, pe timp de zi, la adancimi cuprinse intre 5 – 10 metri.

La finalul cursului se desfasoara un examen scris.

Brevetul de scafandru NAUI obtinut in urma acestui curs permite posesorului sa se scufunde la orice baza de SCUBA diving din lume, pana la o adancime de 18 metri cu coechipier.